Leikkejä synttäreille!

Lastenjuhlien ikisuosikit toimivat synttärijuhlilla vuodesta toiseen. Perinteisiin leikkeihin et tarvitse kuin hieman viitseliäisyyttä ja leikkimieltä. Näitä leikkejä ovat leikkineet vanhemmat jo omissa juhlissaan ja aina vaan ne saavat lapset innostumaan!

Muistipeli

Kerää pöydälle erilaisia esineitä ja peitä ne viltillä tai liinalla. Jaa juhlavieraat vaikkapa kahden hengen joukkueisiin. Ota joukkue kerrallaan pöydän äärelle ja ota liina pois tavaroiden päältä. Näytä tavaroita pelaajille ennalta sovittu aika ja peitä tavarat uudestaan. Nyt joukkueen tulisi muistaa kaikki pöydällä olleet tavarat. Eniten muistanut joukkue voittaa! Peliä voit myös pelata kaikkien juhlavieraiden kesken niin, että jokainen sanoo vuorotellen yhden tavaran.

Mikä puuttuu

Kerää pöydälle erilaisia esineitä, tai vaikka kokoelma erilaisia karkkeja! Kerää juhlijat pöydän ympärille katselemaan esineitä. Pyydä vieraita sitten poistumaan hetkeksi, kääntämään selän pöytään päin tai sulkemaan silmänsä ja poista pöydältä yksi esine. Nyt juhlijoiden pitää tunnistaa mikä puuttuu!

Onginta

Tarvitset kepin, narua, pienen ämpärin tai sangon ja sopivan paikan, josta onkia. Onkipaikka voi olla vaikka rappusten kaide tai oviaukkoon viritetty lakana. Tähän tarvitaan kaksi aikuista ohjaamaan. Toinen aikuisista opastaa onkijoita ja toinen syöttää saalista. Sido ämpäri narulla roikkumaan kepistä ja onki on valmis. Nyt jokainen vuorollaan saa pidellä onkea ja ”heittää sen vesille” onkipaikalla. Saalisvastaava sujauttaa ämpäriin jonkin pienen yllätyksen ja nykäisee merkiksi, kun kala on syönyt. Tämä on hauska tapa jakaa vaikka juhlijoille pienet lahjapussit!

Aarrejahti

Tätä leikkiä voit leikkiä monella eri tapaa. Voit esimerkiksi piilottaa juhlatilaan useita pieniä yllätyksiä, joita juhlijat voivat sitten joukolla etsiä. Muista painaa hyvin mieleesi, minne yllätykset on piilotettu. Toinen tapa leikkiä aarrejahtia, on piirtää kartta juhlatilasta ja merkitä aarteen paikka karttaan. Näin pienet aarremetsästäjät löytävät aarteen luo kartan avulla. Aarrekartta toimii erityisen hyvin, jos juhlat ovat ulkona. Jos juhlavieraat osaavat jo lukea, voi aarrejahdin järjestää pienin kirjoitetuin vihjein. Ensimmäisen vihjeen annat sinä. Ensimmäinen vihje vihjaa missä seuraava vihje on ja seuraava taas eteenpäin. Lopulta viimeinen vihje ohjaa aarteen luo!

Etsivät

Erityisesti pienemmät lapset rakastavat tehdä erilaisia heille annettuja tehtäviä. Hauska ohjelma esim. ulkojuhliin on etsiä ympäristöstä erilaisia asioita. Etsittäviä asioita voisivat olla vaikka kolme eriväristä lehteä, mahdollisimman vänkyrä oksa, keltainen kukka yms. Jos juhlijat ovat jo iältään vanhempia, etsimistehtävän voi toteuttaa vaikka kuvahaasteena puhelimella. Juhlijoiden pitää ottaa kuva kauniista kukasta, ötökästä, itsestä esittämässä kukkaa ym. hauskaa mitä ikinä mieleesi omasta pihastasi juolahtaakaan!

Verkkokaupat

Julkaisija

Toyrock

HUOM! Hinnat ovat suositushintoja ja ne voivat vaihdella myymäläkohtaisesti, samoin kuin valikoima. Muutokset Lasten Suuren Lelukirjan tuotetietoihin ovat mahdollisia. Jos haluat tietää leluista lisää, paikallinen lelumyymälä on paras asiantuntija.

Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään. Emme vastaa painovirheistä. Arvonlisävero ja maksut voivat muuttua.

Seuraa meitä: